Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan kell kolonizálni!

Kép
1) A hajógyáradban legyártasz egy kolónia hajót.
Szükséges hozzá: Hajógyár (4 sz)
Impulzus meghajtás (3 sz)
Fém: 10.000 Kristály: 20.000 Deutérium: 10.000

2) Kiválasztod a kolonizálásra szánt bolygót.
A bal menüsorban "Galaxis" gombra kattintva látod az elérhető
Galaxisokat és Rendszereket, és azok alatt a bolygok láthatóak.
Olyan bolygót válasz: ami üres (1-től 15-ig), a bolygó száma mellet nincs semmi féle felirat, minden mező üres. Írd fel a koordinátáit: pl. 4:5:6 (galaxis : rendszer : bolygó)

3) Elindítód a Kolónia hajót.
A Baloldali menüsor "Flotta" gombjára kattintasz. A kolónia hajó melletti sorban a "0" értéket átállítod "1" -re. "Folytatás" gomb.
A "Célpont" sorba beírod a koordinátákat. Az alatta lévő "Sebesség" sorban a % átírásával lassíthatod a hajódat és ezzel csökkentheted a Deutérium fogyasztását (így távolabbi rendszereket is elérhetsz). "Folytatás" gomb.
A "Küldetés" alatt a "Gyarmatosítást" kiválasztod. "Folytatás" gomb.

Ezzel készen is vagy. Az "Áttekintés" nézetben zöld színnel ki írják, hogy a kolónia hajód hány óra múlva ér a kívánt bolygóhoz.

Ha mégsem sikerül a kolonizálás:Kép
Már meg van 8 kolóniád. Összesen kilenc bolygod lehet (1 főbolygó +8 kolónia).
Esetleg valaki véletlenül, megelőzött és a hajód elindítása és megérkezése közötti időben ért a kiválasztott bolygóhoz. Ekkor a kolónia hajód automatikusan visszatér, és új célpontra küldheted.

Kolónia mérete:
Egy üres bolygó méretét csak is a kolonizáció után tudod meg. Előtte Kémszondával egyéb más módon nem tudsz információt nyerni. A kolóniád várható mérete a bolygó elhelyezkedésétől függ.

1-3 bolygó: 40-70 mező (55 +/- 15)
4-6 bolygó: 120-310 mező (215 +/- 95)
7-9 bolygó: 105-195 mező (150 +/- 45)
10-12 bolygó: 75-125 mező (100 +/- 25)
12-15 bolygó: 60-190 mező (125 +/- 65)

Ezekre az értékekre 80% esély van. Vagyis van egy állandó 20% esély arra, hogy a táblázatban fel NEM tüntetett értékkel kevesebb, vagy több mezős legyen a bolygó.

Általánosságban elmondható: ha közel van egy bolygó a naphoz (1-3 pozíció), akkor melegebb ezért a Nap műhold több energiát termel, he meg távol van (13-15 pozíció), akkor meg hidegebb lesz és a Deutérium termelése lesz jobb.

Jó tanács:
Kolónia hajóval ne küldj nyersanyagot, mert elveszik. Legfeljebb nagyobb távolságnál egy "szállítóhajóval" Deutériumot vigyél magaddal, hogy gyorsan nagyobb távolságot tudjál megtenni.

Kolónia hajóval ne küldj flottát, mert a megérkezés pillanatában a célbolygó még lakatlanak számit ezért a flottád (a kolónia hajó kivételével) automatikusan visszafordul.

Ha nem megfelelő a kolóniád mérete (kicsi) akkor lerombolhatod. Ezt az "Áttekintés" nézetben a kiválasztott bolygó képének bal felső sarkára kattintva teheted meg (Ahol a Bolygó neve van).
A feljövő menü alatt a "kolónia Elhagyása" gombra klikkelsz. Végezetül már csak a jelszavad kell a művelet megerősítésére.
Egy lerombolt bolygó újra telepítéséhez 48 órát kell várni. Újra telepítéskor a gép új méretet generál a bolygónak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...@hotmail.hu

(apád, 2009.03.09 16:55)

naon sirály