Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép  

Légy szerencsés. :) De van egy-két trükk, amivel befolyásolni tudod a szerencsédet, hogy legyen egy-két holdad.

Miből is van a hold?
A hold űrszemétből van. Konkrétabban, az űrcsatákból visszamaradt nyersanyagok állhatnak össze holddá.

Minden 100.000 egységnyi nyersanyagért, ami a csatában megsemmisített űrhajókból / védelmi egységekből keletkezik, kapsz 1% esélyt arra, hogy hold képződjön. Több űrcsata esetén az esély nem nő - mindig az aktuális csata eredménye alapján számolódik ki ez a százalék.

A maximális esély 20%, ennél nagyobbra nem nőhet a dolog.

A megsemmisített hajók nyersanyagának a 30%-a marad meg a bolygód körül, mint debris field.

Tapasztalt játékosok kiszámolták, hogy 1%-nyi esélyhez a legoptimálisabb 84 db Könnyű vadász megsemmisülése - kristály és fém költséget számolva. Azaz, a 20%-os esélyhez 1680 db könnyű vadászgép kell.
Vagy állandóan állomásoztatsz a bolygód mellett megfelelő mennyiségű vadászgépet, amikből aztán kis szerencsével hold képződhet, ha megtámadnak… vagy pedig megpróbálsz valakivel -pl. szövetségi tagokkal- üzletelni: vagy megkérsz valakit, hogy támadjon meg a megfelelő mennyiségű vadászgéppel, majd egész egyszerűen kifizeted neki a megsemmisült gépek költségét (ehhez természetesen megfelelő védelemre van szükséged), vagy pedig Te is cserébe ugyanannyi vadászgéppel megtámadod az általa kiválasztott bolygót, hátha mindkettőtök szerencsével jár, és nyer egy holdat a bolton.

 Remek, most már van holdam - de mi a fenére is jó ez az egész? Tök kevés dolgot építhetek rajta, bányákat például pont nem… akkor miért is szenvedtem vele ennyit?

Hát, mert taktikai előnye a dolognak!
Ha látod, hogy valaki épp meg akarja támadni a bolygódat, ami mellett van egy hold, akkor pl. gyorsan átmentheted a nyersanyagkészletedet a holdra, hogy ne tudjanak lerabolni.


Valóban, a holdakon nem tudsz bányákat üzemeltetni, mitöbb, kapásból csak egyetlen szabad mező van rajta, épp csak annyi, hogy egy holdbázist építs rajta. Van azonban két olyan speciális épület, ami miatt megéri vacakolni a dolgokkal: a Érzékelő Phalanx és az Ugró Kapu .

Előbbivel szinttől függően egyre messzebb elláthatsz, és megfigyelheted a több bolygó flottamozgásait - azaz taktikai információhoz juthatsz; utóbbival pedig átdobhatod a flottádat egy másik hold mellé egy szempillantás alatt - azaz jelentősen lerövidíti a távolságokat a dolog. Ez főleg akkor nagyon-nagyon hasznos, ha több különböző galaxisban vannak bolygóid.

 

Az OGametips.com lehozott egy nagyon jó építési sorrendet, ami tényleg a legoptimálisabb egy hold teljes potenciáljának kihasználására:

* Semmi (0/1 fields used)
* Hold Bázis (1/4 fields used)Kép
* Robotgyár 1 (2/4 fields used)
* Robotgyár 2 (3/4 fields used)
* Hold Bázis 2 (4/7 fields used)
* Robotgyár 3 (5/7 fields used)
* Robotgyár 4 (6/7 fields used)
* Hold Bázis 3 (7/10 fields used)
* Robotgyár 5 (8/10 fields used)
* Robotgyár 6 (9/10 fields used)
* Hold Bázis 4 (10/13 fields used)
* Robotgyár 7 (11/13 fields used)
* Érzékelő Phalanx 1 (12/13 fields used)
* Hold Bázis 5 (13/16 fields used)
* Érzékelő Phalanx 2 (14/16 fields used)
* Érzékelő Phalanx 3 (15/16 fields used)
* Hold Bázis 6 (16/19 fields used)
* Érzékelő Phalanx 4 (17/19 fields used)
* Érzékelő Phalanx 5 (18/19 fields used)
* Hold Bázis 7 (19/22 fields used)
* Érzékelő Phalanx 6 (20/22 fields used)
* Érzékelő Phalanx 7 (21/22 fields used)
* Ugrókapu (22/22 fields used)

És akkor a magyarázat, hogy miért is így:

Egyrészt, amint láthatod, 1, azaz 1 db szabad meződ van, miután megnyerted a holdat. A mezők száma (nem korlátlan mértékben) Lunar Base, azaz holdbázis segítségével bővíthető. Minden bázis 4 új mezőt ad a holdon. Ebből gyakorlatilag 3 felhasználható szabadon, a negyedik kell a bázis következő szintjének.

Azért kell a Robogyárat ennyire felhúzni, mert egyébként baromi sokáig tart mindennek az építése, főleg az ugrókapué.

Mint láthatod, a listában nincs egyetlen egy darab tartály sem - mivel úgysem lehet bányát építeni, ezért teljesen feleslegesek. Amikor szükséged van nyersanyagra, azt tárolók nélkül is odahányhatod a holdadra. Mivel nincsenek bányák, ezért teljesen felesleges az energián agyalni. Építhetsz nap műholdat, ha építesz hajógyárat, de az is felesleges (esetlegesen azért lehet érdemes, mert csökkenti az ellenséges kémek esélyét a dolog).

A mezők száma (nem korlátlan mértékben) Lunar Base, azaz holdbázis segítségével bővíthető.”

Pontosan meddig bővíthető egy holdon a beépíthető mezők száma?
Ezt fontos lenne tudni.

Ez függ attól, hogy mekkora átmérőjű holdat sikerült lőni - ezért fontos az, hogy 20% körüli esélyt képezz a holdhoz. Minél nagyobb eséllyel jön létre a hold, annál nagyobb az átmérő.

Íme a képlet a kiszámoláshoz:

a beépíthető mezők száma = (méret/1000) a négyzeten.
Tehát a 20%-kal létrejött, 8000 körüli (annál nagyobb) holdakon kb 70 beépíthető mező van, ami persze min. a háromszorosa a valóban felhasznált mezőknek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.