Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Flotta mentés vagyis az FS (fleet saving)

 Kép

A játék talán egyik legfontosabb része a flotta mentés!

Mi is valójában és mire is szolgál?

 

Mivel a játék akkor is folytatódik, amikor nem vagy bejelentkezve ezért felvetődik a kérdés, mit is lehet csinálni a flottával, hogy ne tudják be zúzni ameddig nem vagy gépközelben?

 

El kell küldeni valahová. (Ami repül, azt nem lehet elfogni az ogame-ben.)

Az alábbi lehetőségeid vannak:

Ha nem rendelkezel holddal:

 

- Lefekvés előtt, vagy ha nem vagyunk gép előtt hosszabb ideig, nem kell mást tennünk, mint az egész flottánkat az összes nyersanyaggal együtt elmenteni, ezt pedig négyféleképpen tehetjük meg:

 

Másik kolóniára való szállítás:

 Ezt a módszert csak addig tudjuk alkalmazni, amíg nincsen a közelünkben (20-40 rendszer balra-jobbra) egy hold, mert ha van, akkor sajnos be tudnak mérni minket phalanx-al és amikor visszafelé jövünk, másodpercre pontosan bezúzhatják az összes hajónkat. Abban az esetben, ha nincsen hold, csak azt kell néznünk, hogy a visszaérkezés időpontja előtt már 5-6 perccel gépközelben legyünk.


  

 Másik kolóniára való telepítés:

Kép Ez az egyik legbiztonságosabb FS-elés, ehhez viszont sajnos fel kell ébrednünk valamikor hajnalban, mivel ennek az a lényege, hogy mielőtt telepítéssel megérkeznénk a hajóinkkal és az összes nyersanyaggal, visszahívunk mindenkit és attól a pillanattól fogva, hogy visszahívtuk őket, semmilyen phalanx nem fogja már látni a flottánkat, tehát azt sem fogja tudni, hogy mikor érkezünk meg. Itt is természetesen úgy kell időzítenünk, mintha szállítanánk, csak itt a megérkezés előtt pár perccel fel kell kelnünk, és a flotta menüben vissza kell hívnunk hajóinkat.

 

DF-re való FS:

 A DF (mint azt gondolom mindenki tudja ), az űrben keletkezett szemét, bizonyos csaták után maradnak a bolygók körül. Ezeket csak szemetesekkel lehet felvenni, úgyhogy ahhoz, hogy ezt meg tudjuk csinálni, szükségünk lesz rájuk a flottamentés során. Nem kell mást tennünk, mint minimum egy darab szemetest berakni a flottába, és abban a menüpontban, ahol a sebesség is megtalálható, a jobb felső sarokban a bolygót át kell állítani DF-re. Miután beírtuk a pontos koordinátákat, már csak úgy kell időzítenünk, ahogyan azt a szállításban leírtam.

 

Inaktív bolygóra való FS:

Ez talán a legegyszerűbb, kezdő játékosok mindig ezt használják, de sajnos ezt is be lehet mérni phalanx-szal, úgyhogy csak óvatosan. Mivel az inaktív bolygókon nincsen senki, aki játszana (néha sajnos lehetünk olyan pechesek, hogy pont ekkor jönnek fel), tekintettel arra, hogy 8 nap inaktivitás miatt lett inaktív. Ezért megtehetjük azt, hogy az egész flottánkkal és nyersinkkel megtámadunk egy ilyen bolygót és olyan sebességre lassítunk, hogy mikor visszaérünk már gép előtt legyünk.

Kép  

A végső és legbiztonságosabb FS-t akkor tudjuk majd végrehajtani, ha lesz holdunk, ugyanis holdról bármelyik megoldást is választjuk, nem tudnak minket bemérni, tehát a lehető legnyugodtabbak lesznek az álmaink.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kiegészítés

(Usagi, 2009.02.21 22:18)

Ha nincs holdad, akkor a legjobb megoldás a telepítés-visszahívás
Az a lényeg, hogy a flottád telepítése befejezte előtt legyél fent és , ha rád álltak egy holdról akkor hívd csak vissza. Magyarul, csak akkor kell visszahívni, ha gond van, egyébként nem szükséges